Είστε έτοιμοι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Published On: 25 Ιανουαρίου, 2023Tags: ,

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και οι περισσότερες επιχειρήσεις ετοιμάζουν την στρατηγική τους! Μπορεί να χρειάζονται ακόμη 20 ημέρες περίπου, αλλά είναι αναγκαίο να σκεφτείτε από τώρα τις στρατηγικές μάρκετινγκ που θα ακολουθήσετε αν θέλετε να είστε μπροστά από τα γεγονότα.

Σε αυτή το άρθρο, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως ευκαιρία για να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας, να τους παρακινήσετε να αγοράσουν περισσότερα από εσάς και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη τους στο brand σας.

Τι πραγματικά ζητάει ο πελάτης;

Είτε είστε έμπορος λιανικής πώλησης με φυσικό κατάστημα που αναζητά νέους τρόπους για να προσελκύσει πελάτες, είτε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου που χρειάζεται έμπνευση για εκστρατείες μάρκετινγκ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή τη γιορτή.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι πελάτες σας κάνουν έρευνα αγοράς, συγκρίνουν τιμές και προϊόντα και αναζητούν τις καλύτερες προσφορές. Πολλοί από αυτούς θα συγκρίνουν τις τιμές ή θα επισκεφθούν πολλά καταστήματα για να βρουν το “ιδανικό πακέτο”. Έτσι, αντί να εστιάζετε στο πώς μπορείτε να προσφέρετε τη χαμηλότερη τιμή, σκεφτείτε πώς μπορείτε να παρέχετε μια καλύτερη εμπειρία.

4 Πρακτικές συμβουλές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που μπορείτε να εφαρμόσετε

Κάντε εύκολη την αναζήτηση για τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου. Δημιουργήστε έναν οδηγό δώρων.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τις πωλήσεις είναι να δημιουργήσετε έναν οδηγό δώρων που περιγράφει τα πιο δημοφιλή είδη που πουλάτε ή να τονίσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν ιδανικό για αυτή την ημέρα (όπως ένα πακέτο “His and Hers”) στον ιστότοπό σας, σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μεγαλύτερο awareness και απήχηση.

Χρησιμοποιήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργήστε ρομαντικά posts για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Διαδώστε τα προϊόντα σας και την καμπάνια σας για τον Άγιο Βαλεντίνο με αναρτήσεις σε Facebook & Instagram. Μοιραστείτε συνδέσμους σε όλα τα προφίλ που έχετε στα κοινωνικά δίκτυα και μεγιστοποιήστε το engagement. Αυτοί είναι εύκολοι τρόποι για να προωθήσετε τα προϊόντα σας – και φαίνονται ωραία!

Άγιος Βαλεντίνος παντού! Χρησιμοποιήστε εκστρατείες μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μια καλή πρακτική είναι να χρησιμοποιείτε καμπάνιες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletters) επειδή σας επιτρέπουν να επικοινωνείτε με τους πελάτες πιο αποτελεσματικά από άλλες μεθόδους επικοινωνίας, όπως τηλεφωνήματα ή προσωπικές συναντήσεις. Επιλέξτε έξυπνες φράσεις που εκπέμπουν ρομαντισμό & αγάπη, και, φυσικά, κόκκινο χρώμα.

Προγραμματίστε εκ των προτέρων ΚΑΙ για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά αποθέματα προϊόντων και έχετε υπολογίσει πόσα χρήματα θα ξοδέψετε για το πλάνο μάρκετινγκ πριν φτάσει η μεγάλη μέρα. Μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά πολλές επιχειρήσεις αποτυγχάνουν επειδή δεν προγραμματίζουν εγκαίρως τις κινήσεις τους και στη συνέχεια αντιμετωπίζουν προβλήματα όταν έρχεται η ώρα να εκτελέσουν τη στρατηγική τους στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο Άγιος Βαλεντίνος έρχεται! Πάρτε θέση!

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια σημαντική στιγμή για κάθε εταιρεία. Με το σωστό προγραμματισμό, μπορεί επίσης να είναι μια από τις πιο κερδοφόρες ημέρες για την επιχείρησή σας!

Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας έδωσε μερικές ιδέες για το πώς να κάνετε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να αξίζει πραγματικά για την επιχείρησή σας. Να θυμάστε: όλα έχουν να κάνουν με τον πελάτη, οπότε βεβαιωθείτε ότι αισθάνεται πως τον εκτιμάτε προσφέροντάς του μια εξαιρετική εμπειρία. Και μην ξεχνάτε να προγραμματίζετε εκ των προτέρων, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά στις 14 Φεβρουαρίου!

Ωραία ακούγονται, αλλά σας φαίνονται βουνό;

Η Digihart μπορεί να σας βοηθήσει!

Επικοινωνήστε μαζί μας και προλάβετε τον ανταγωνισμό!

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία!