Performance Max: Ένας οδηγός για τις νέες καμπάνιες της Google

Published On: 4 Ιουλίου, 2022Tags:

Το 2020, η Google εισήγαγε έναν νέο τρόπο προσέγγισης της διαδικτυακής δραστηριότητας μάρκετινγκ, μέσω μιας καμπάνιας γνωστής ως Performance Max. Μέχρι το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2022, θα αντικαταστήσει τις Smart Shopping και Local καμπάνιες, γεγονός που θέτει το ερώτημα: θα πρέπει να υιοθετήσετε αυτόν τον νέο τύπο καμπάνιας τώρα και ποια είναι τα οφέλη του Performance Max για την επιχείρησή σας;

 

Τι είναι το Performance Max;

Οι καμπάνιες Performance Max της Google προσφέρουν μια νέα προσέγγιση στην πληρωμένη διαφήμιση, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μια ολιστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση στην οποία το machine learning συμπληρώνει τις καμπάνιες αναζήτησης που βασίζονται σε λέξεις-κλειδιά. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αυξήσετε την απόδοση σε μια σειρά καναλιών, όπως Search, Display, το YouTube, το Discover, το Gmail, οι Χάρτες και οι Αγορές. Αυτές οι καμπάνιες είναι αυτοματοποιημένες και βασίζονται σε δεδομένα ιστορικού στον λογαριασμό σας. Ανεβάζοντας μια σειρά διαφόρων πολυμέσων που ταιριάζουν σε όλα τα κανάλια, το Performance Max δημιουργεί αυτόματα διαφημίσεις, παρόμοιες με τις responsive διαφημίσεις προβολής (Display Ads).

Πώς λειτουργεί;

Μέσω της βελτιστοποίησης των προσφορών (bids) και των τοποθετήσεων (placements) χάρη στο machine learning, οι καμπάνιες Performance Max μπορούν να οδηγήσουν σε μετατροπές με βάση τους συνολικούς σας στόχους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβάσετε υψηλής ποιότητας υλικό με τη μορφή κειμένου, εικόνας και βίντεο. Από εκεί και πέρα το Google Ads θα κάνει τη δουλειά για εσάς, δημιουργώντας αυτόματα παραλλαγές διαφημίσεων, οι οποίες στη συνέχεια εμφανίζονται στο δίκτυο της Google. Σε συνδυασμό, όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στο να πετύχετε τον επιθυμητό στόχο σας και ενδεχομένως να το κάνετε με πιο οικονομικό τρόπο.

Performance Max channels

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Performance Max

Όπως κάθε σημαντική ενημέρωση της Google, υπάρχουν οφέλη από την υιοθέτηση αυτού του νέου τύπου καμπάνιας στη στρατηγική σας νωρίτερα παρά αργότερα. Ωστόσο, καθώς η λειτουργία βρίσκεται ακόμη στα αρχικά της στάδια, υπάρχουν επίσης ορισμένα αρχικά μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Οφέλη Google Performance Max

  • Αυξήστε τις μετατροπές και την αξία τους μέσω της βελτιστοποιημένης αυτοματοποίησης των προσφορών (bids), οι καμπάνιες σας θα μπορούν να πετύχουν νέες ευκαιρίες μετατροπής.
  • Προσεγγίστε νέους πελάτες χρησιμοποιώντας νέα τμηματοποίηση κοινού, χρησιμοποιώντας “σήματα κοινού” σε πραγματικό χρόνο.
  • Αποκτήστε πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του υλικού αναλύοντας τη σελίδα πληροφοριών και τις συνδυαστικές αναφορές για να επισημάνετε ποια είναι τα στοιχεία με την καλύτερη απόδοση και να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε εάν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε και να δοκιμάσετε. Τώρα μπορείτε επίσης να δείτε ποιοι όροι αναζήτησης ενεργοποιούν τις διαφημίσεις σας.

Μειονεκτήματα του Google Performance Max

  • Οι αναφορές είναι σχετικά περιορισμένες σε αυτό το στάδιο, καθώς η καμπάνια βρίσκεται ακόμη στην αρχική της φάση. Για παράδειγμα, επί του παρόντος δεν υπάρχει δυνατότητα για ανάλυση της απόδοσης για συγκεκριμένα κανάλια, π.χ. απόδοση Display έναντι Search.
  • Υπάρχουν λίγες επιλογές βελτιστοποίησης λόγω της μη πρόσβασης σε αναλύσεις καναλιών.

Για ποιους τύπους επιχειρήσεων λειτουργούν καλύτερα οι νέες καμπάνιες;

Αν και είναι μια καλή επιλογή για όλους τους τύπους εταιρειών, υπάρχουν ορισμένοι κλάδοι όπου το Performance Max θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερη αξία.

ECommerce

Δεδομένου ότι το Performance Max ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για να ενσωματώσουν ολόκληρο το funnel. Αυτό επιτρέπει στις καμπάνιες Shopping να έχουν πολύ πιο αποτελεσματική απόδοση από ό,τι σήμερα, λόγω της χρήσης πιο συνεκτικών στρατηγικών υποβολής προσφορών.

Εδραιωμένες επιχειρήσεις

Εάν η επιχείρησή σας έχει ήδη μια ισχυρή παρουσία με εξίσου ισχυρά δημιουργικά, θα μπορούσατε να έχετε έναν νικηφόρο συνδυασμό με το Performance Max, καθώς ανεξάρτητα από το πώς συνδυάζονται, τα στοιχεία σας θα είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν μια ισχυρή διαφήμιση που θα έχει απήχηση.

Ο κόσμος του PPC είναι ένα τοπίο που αλλάζει διαρκώς, αλλά που στρέφεται προς τον αυξημένο αυτοματισμό. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι οι διαφημιστές θα πρέπει να προσπαθήσουν να υιοθετήσουν αυτές τις νέες στρατηγικές με τρόπο που τους επιτρέπει να διατηρήσουν ένα επίπεδο ελέγχου.

Η κορυφαία απόδοση και τα στοιχεία υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με τους αποτελεσματικούς προϋπολογισμούς και στρατηγικές bidding, θα μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες των καμπανιών Performance Max από την αρχή. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε να το αφήσετε στα χέρια των ειδικών, επικοινωνήστε μαζί μαςγια να συζητήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία!