Τα 4 βήματα για ένα αποτελεσματικό SEO

Published On: 17 Μαΐου, 2022Tags:

Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα εταιρείες αλλά και επαγγελματίες είναι το να πετύχουν την υψηλότερη δυνατή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Στόχος μας να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να εντοπιστούν από το κατάλληλο κοινό αξιοποιώντας τις πιο αποδοτικές πρακτικές SEO.

 

Τι ακριβώς είναι το On-Page SEO;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο όρος On-Page SEO περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους μιας σελίδας που καθορίζουν την σειρά εμφάνισης της για ένα συγκεκριμένο keyword . Είναι δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούμε να διαχειριστούμε εμείς στο site μας. Η διαφορά του On-Page SEO από το Off-Page SEO είναι ότι το δεύτερο αφορά  ενέργειες που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε άμεσα όπως το λεγόμενο external link building. Το On-Page SEO λοιπόν περιλαμβάνει τα:

  • Σωστή τοποθέτηση των keywords.
  • Ταχύτητα φόρτωσης του website.
  • Ορισμός keyword ανά σελίδα.
  • Σωστή συχνότητα των keywords.
  • Έλεγχος αποτελεσματικότητας keywords.
  • Alt-Attributes (Εναλλακτικό κείμενο εικόνων).
  • Εσωτερικούς συνδέσμους.
  • Τακτική ενημέρωση περιεχομένου.

 

1: Έρευνα και αξιολόγηση.

Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  και ως στάδιο “γνωριμίας”. Είναι το πρώτο βήμα που κάνουμε για να γνωρίσουμε εσάς και τους στόχους σας. Αφού κάνουμε μια έρευνα για τα keywords και τον ανταγωνισμό, αξιολογούμε την τωρινή σας κατάσταση με το λεγόμενο Site Audit. Έτσι ελέγχουμε κρυφά και φανερά σημεία του website, αναδεικνύοντας τυχών σφάλματα και παραλείψεις, ώστε να καταλήξουμε στην SEO στρατηγική που θα ακολουθήσουμε.

 

2: Εφαρμογή διορθώσεων και βελτιστοποίηση του website.

Αφού ορίσουμε σε ένα ακριβές πλάνο, θα ξεκινήσουμε τις απαραίτητες διορθώσεις και βελτιστοποιήσεις στο website σας. Σωστή τοποθέτηση και συχνότητα των keywords που ορίσαμε, κατάλληλα header, χρήση εσωτερικών συνδέσμων σελίδων, εναλλακτικό κείμενο εικόνων, τίτλοι σελίδων, meta-descriptions, βελτιστοποίηση χρόνου φόρτωσης.

 

3: Ορισμός και δημιουργία του κατάλληλου για τους πελάτες σας περιεχομένου.

Η δημιουργία αξιόλογου εταιρικού περιεχομένου που είναι και ευχάριστο και ενημερωτικό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να κερδίσει μια επιχείρηση εμπιστοσύνη και συναισθηματικό δέσιμο με τους πελάτες της. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε το περιεχόμενο που χρειάζονται οι πελάτες σας, λύνοντας απορίες και απαντώντας σε ερωτήματα τους.

 

4: Διαρκής παρακολούθηση και βελτιστοποίηση.

Η απόδοση μιας ολοκληρωμένης SEO καμπάνιας πρέπει να αξιολογείται καθημερινά με βάση τους βραχυπρόθεσμους αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους που θέσαμε στο στάδιο “γνωριμίας”. Εμείς διαρκώς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε όλες τις On-Site και Off-Site ενέργειες που απαιτούνται, ώστε οι ιστοσελίδες σας να εμφανίζονται σταθερά στα πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Αν χρειάζεστε υπηρεσίες SEO για την εταιρεία σας , ελάτε στην Digihart, και δείτε την επιχείρηση σας να εμφανίζεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης!

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία!