TikTok: Ένα must-have για αποτελεσματικό μάρκετινγκ

Published On: 10 Μαΐου, 2022Tags:

Τι κοινό έχουν το TikTok, τα Brands και οι ομάδες Μάρκετινγκ;

Το TikTok έχει ανακηρυχθεί η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων όλων των εποχών, κατακτώντας την κορυφή της λίστας των επικρατέστερων εφαρμογών παγκοσμίως τα τελευταία τρία χρόνια.

Απ’ όταν ξεκίνησε το 2016, το TikTok έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια λήψεις και 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Αυτοί οι αριθμοί μπορεί να ακούγονται εκφοβιστοί ή σαν να είναι πολύ αργά για να μπείτε και εσείς στο “παιχνίδι” αλλά αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, brands δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως η Google, το Facebook, το YouTube, η IKEA, η Nestlé, η Audi και η Toyota δεν έχουν ακόμη κάνει το μεγάλο βήμα. Η προκαταλήψεις ότι το TikTok ήταν “μόνο για παιδιά” είναι τώρα για τα καλά ξεπερασμένη, καθώς η τελευταία έκθεση του TikTok δείχνει ότι το 35% των χρηστών του είναι 19-29 ετών.

Τι σημαίνει αυτό; Ενώ οι μηνιαίες εγγραφές υπερβαίνουν κατά πολύ την εμπλοκή των brand, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ έχουν ακόρεστη πρόσβαση σε ένα αυξανόμενο κοινό. Η ώρα είναι τώρα και το μέρος για να μάθετε γιατί είναι εδώ.

 

Το κοινό του TikTok είναι παγκόσμιο.

Το TikTok είναι πλέον διαθέσιμο σε 154 χώρες παγκοσμίως και τα viral βίντεο στην πλατφόρμα μπορούν να φτάσουν σε όλο τον κόσμο. Αν ψάχνετε να φτάσετε στις διεθνείς αγορές, τότε το TikTok είναι μια αποτελεσματική πλατφόρμα για την οικοδόμηση κοινοτήτων και τη σύνδεση με νέα ακροατήρια σε άλλες χώρες.

 

Το βίντεο marketing, γίνεται ευκολότερο από ποτέ.

Λαμβάνοντας υπόψη μια σχεδόν απεριόριστη απήχηση, το TikTok είναι ένας τέλειος δρόμος για τα brands να επεκτείνουν την εμβέλεια των βίντεο τους. Το TikTok είναι ένα social media όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται περιεχόμενο και να το δημιουργούν οι ίδιοι. Όταν δημιουργείτε ένα βίντεο ως επιχείρηση, μπορείτε να πυροδοτήσετε συζητήσεις, να εκπαιδεύσετε το κοινό σας και να προκαλέσετε διαφόρων ειδών συναισθήματα μαζί τους.
Αυτό είναι πιθανό να ανταμειφθεί από περιεχόμενο και αφοσίωση που δημιουργείται από τους χρήστες. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κοινούς ήχους με έναν άλλο χρήστη, ντουέτο ή ακόμα και να αντιδράσουν σε βίντεο μέσω της μοναδικής λειτουργίας πράσινης οθόνης της εφαρμογής. Αυτό σας “εκθέτει” σε ένα κοινό ευρύτερο από ποτέ και ο ακριβής αλγόριθμος του TikTok καθιστά πιθανό ότι οι δημοσιεύσεις σας θα καταλήξουν στη σελίδα “Για εσάς” του ιδανικού πελάτη σας.

 

Διαφήμιση στο TikTok.

Αν και το TikTok δεν είναι ακόμη μια πλήρως ανεπτυγμένη διαφημιστική πλατφόρμα, η εφαρμογή κατέστησε πρόσφατα δυνατή την προβολή και βελτιστοποίηση διαφημίσεων στη πλατφόρμα. Επί του παρόντος, υπάρχουν πέντε διαφορετικές μορφές διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων στη ροή, οι οποίες είναι παρόμοιες με αυτές του Instagram. Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται καθώς κάνετε κύλιση και περιλαμβάνουν Branded Takeovers που συμβαίνουν όταν κάποιος ανοίγει την εφαρμογή και επώνυμα εφέ που χρησιμοποιούν φίλτρα AR, αυτοκόλλητα και φακούς.

 

Όλο και περισσότερες εφαρμογές και δίκτυα μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναδύονται κάθε χρόνο. Τώρα είναι μια εξαιρετική στιγμή για τις επιχειρήσεις και τις ομάδες μάρκετινγκ να επικεντρωθούν στο να συμβαδίζουν με τις ψηφιακές τάσεις. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να παραμείνετε ενημερωμένοι σε αυτόν τον συνεχώς μεταβαλλόμενο ψηφιακό κόσμο. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

Μοιραστείτε αυτήν την ιστορία!